Rabszöktetéssel gyanúsított rendőröket fogtak el Észak-Macedóniában

Kék hírek, 2024.04.15

Két rab szökésében segíthetett az a tizenhét rendőr, akiket hétfőn fogtak el a szervezett bűnözés elleni ügyészség parancsára Észak-Macedóniában - jelentette a Vesti.mk hírportál.

Az ügyészség közleménye szerint hat rendőrt azzal gyanúsítanak, hogy tavaly októberben egy gyilkosság miatt elítélt férfi szökésében segédkeztek. A tájékoztatás szerint a rendőrök kórházi kivizsgálásra vitték az elítéltet, majd ketten a kórház dohányzásra kijelölt helyiségébe kísérték, ahol egy idő után magára hagyták, lehetővé téve a szökését. "A gyanúsítottak nem jelentették a szökést a szkopjei Idrizovo börtönben a közvetlen feletteseiknek, és a következő műszakban dolgozó gyanúsítottak sem tették ezt meg, hanem az üres vizsgálóhelyiségben ültek az elítélt nélkül, ahol a belügyminisztérium munkatársai találtak rájuk" - olvasható a közleményben. Az elítélt azóta is szökésben van.

Tizenegy rendőrt egy másik szökési eset miatt fogtak el. Ők egy korábbi alkalommal tették lehetővé egy rab számára a szökést a kórházból, ez az elítélt azonban később visszatért a börtönbe.

A rendőröket, ha bűnösnek találják, öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik kötelességszegés, valamint a szökésben nyújtott segítség miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!