Rendőrségi nyomozás indult egy kollégiumi rongálás ügyében

Kék hírek, 2020.11.11

Rendőrségi nyomozás indult egy budapesti kollégiumi rongálás ügyében - közölte a rendőrség szerdán a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy, az internetre felkerült videó alapján indult büntetőeljárás a rongálás miatt. Azt írták: fiatalok törtek-zúztak a kollégium egyik szobájában.

A nyomozók a bűncselekménnyel kapcsolatban eddig két gyanúsítottat hallgattak ki, a tanúkihallgatások jelenleg is folyamatban vannak - írta a BRFK.

A hírportálokon megjelent cikkek szerint az eset a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) XI. kerületi kollégiumában történt.

Az intézmény szerdán a honlapján azt közölte: a BME Schönherz Kollégiumában lakó hallgatók egy csoportja keddre virradó éjszaka követte el a rongálást. "Az egyetem vezetése vizsgálatot indított az ügyben és elhatárolódik a történtektől" - fogalmaztak.

A rongálás a kollégium egy lakószobáját és a körülötte található helyiségeket érintette. A történtek kivizsgálására az intézmény fegyelmi bizottságot állított fel, valamint rendőrségi nyomozás van folyamatban.

"A Műegyetem közösségének értékrendjével összeegyeztethetetlen viselkedés miatt a rongálásban részt vevő hallgatókat érintő szankciókról, az eljárás lefolytatását követően, a fegyelmi bizottság hoz döntést" - írta közleményében a BME.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!