Súlyos bűncselekmények miatt körözött lengyel férfit fogtak el Budapesten

Kék hírek, 2021.03.10

Elfogtak a fővárosban egy súlyos bűncselekmények miatt körözött lengyel állampolgárt, a férfi ellen emberrablás, túszejtés és fegyveres rablás miatt adtak ki elfogatóparancsot Lengyelországban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a police.hu honlapon. A Fővárosi Törvényszék jogerősen elrendelte a férfi letartóztatását.

A közleményben azt írták, hogy a 24 éves férfi egy józsefvárosi társasházban, egy bérelt lakásban bujkált, bűnügyi információk alapján a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el vasárnap.

A férfit a VIII. kerületi rendőrkapitányságra állították elő és a kiadatási tárgyalásáig őrizetbe vették - tették hozzá.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a férfi és társai 2019. november 15. és 29. között túszul ejtettek egy embert, akit arra kényszerítettek, hogy adja át nekik a gépjárműveit. A fogvatartottat fizikailag bántalmazták és megfosztották személyi szabadságától.

A törvényszék szerint a lengyel igazságügyi hatóság által kibocsátott európai elfogatóparancs végrehajtásának feltételei fennállnak. A bíróság ezért jogerősen elrendelte a férfi átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását. A férfit március 18-ig kell átadni a lengyel hatóságoknak, ha addig nem veszik át, szabadlábra kell helyezni - írták.

Hozzátették: a tárgyaláson a férfi hozzájárult az egyszerűsített átadásához, így átadása után az elfogatóparancsban szereplő bűncselekményeken kívül nem indítható és nem folytatható ellene egyéb büntetőeljárás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!