Szabolcsi dohánytermelők ellen indított eljárást a NAV

Kék hírek, 2024.03.06

Regisztrált szabolcsi dohánytermelők ellen indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a gyanú szerint a gazdálkodók illegálisan próbáltak meg értékesíteni szárított dohányleveleket, valamint adózatlan cigarettát tároltak telephelyeiken - közölte a hatóság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Simon Béla a múlt héten feltárt jogsértésekről közleményében azt írta, a pénzügyőrök és a pénzügyi nyomozók célirányosan ellenőrizték a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei dohánytermesztők lakóhelyeit és a gazdasági tevékenységükhöz köthető telephelyeket, az akció során pedig több termelő ellen rendeltek el nyomozást.

Az egyik esetben az elkövetők mintegy egy tonna szárított dohánylevelet a velük szerződésben álló fermentáló helyett a feketepiacon értékesítették. A 150 millió forint értékű alapanyag 80 ezer doboz cigaretta megtöltésére elegendő mennyiség - ismertette a sajtóreferens, hozzátéve, az ügyben a dohánytermelőket, az illegális felvásárlót, valamint az értékesítésben közreműködő férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Simon Béla megjegyezte, egy másik vármegyei rajtaütés során olyan illegális raktárt találtak, amelyben mintegy 50 ezer doboz, 110 millió forint értékű adózatlan cigarettát tároltak átmenetileg.

A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indított nyomozásban szintén regisztrált dohánytermelők a gyanúsítottak, a bűncselekmény elkövetésében betöltött szerepük tisztázása folyamatban van - tette hozzá a sajtóreferens.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!