Százmilliós pénzmosással gyanúsít a rendőrség egy öttagú bandát

Kék hírek, 2021.06.09

Elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök négy férfit és egy nőt Fejér megyében; azzal gyanúsítják őket, hogy egy külföldön működő gazdasági társaságtól 100 millió forintnyi devizát csaltak ki - közölte a police.hu-n a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

A rendőrök egy magyarországi pénzintézet feljelentése alapján tavaly szeptemberben kezdtek nyomozni az ügyben különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás miatt.

A nyomozás adatai szerint tavaly augusztusban a bűnbanda tagjai - félrevezető kommunikációt használva - egy külföldi cég számlájáról 100 millió forintnyi devizát utaltattak egy a nemzetközi gyógyszeriparban ismert cég nevére megtévesztően hasonlító cég számlájára. Az átutalt összeget az elkövetők másnap két gazdasági társaság és három magánszemély számlájára utalták tovább, és még ugyanazon a napon bankfiókokból, automatákból felvették a pénzösszeg jelentős részét. Néhány nappal később egy székesfehérvári bankfiókban mintegy 52 millió forintot vettek fel készpénzben.

A Fejér megyei nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, és kedd reggel megjelentek a lakóhelyükön. Az öt gyanúsított közül négyen székesfehérváriak, egyikük budapesti. Valamennyiüket őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki, valamint előterjesztést tettek a 61, 45, 31 és 26 éves férfiak és a 28 éves nő letartóztatására.

A rendőrök a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható autót, több millió forint készpénzt, illetve számlapénzt, továbbá informatikai eszközöket foglaltak le, és zár alá vettek négy lakóingatlant is - olvasható a rendőrségi honlapon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!