Szén-monoxid ölt Csévharaszton

Kék hírek, 2024.03.14

Szén-monoxid-mérgezés következtében vesztette életét egy idős nő Csévharaszton.

A katasztrófavédelemhez csütörtök délelőtt érkezett a bejelentés, mely szerint már napok óta nem látták idős szomszédjukat, aki egy családi házban él, ezért azonnal értesítették a segélyhívót.  

A rendőrök és a mentők közössen hatoltak be a Pest vármegyei ingatlanba, ahol megtalálták az idős nő holttestét, valamint elpustult kutyáját is. A csévharaszti házban erős füstszag terjengett, ezért értesítették a tűzoltókat is, akik átvizsgálták a mintegy 60 nm2-es ingatlant, de tűzre utaló jelre nem bukkantak. A tragédiát vélhetőleg a visszaáramló füst és tökéletlen égés miatt keletkezett szén-monoxid okozhatta, ugyanis a ház kéménye és a kandallóra kötött füstcső teljesen el volt tömődve.  

A katasztrófavédelem ugyanakkor emlékeztet, a kémény szabálytalan műszaki kialakítása vagy elhanyagolt állapota is hozzájárulhat ahhoz, hogy visszaáramoljon az égéstermék, és szén-monoxid keletkezzen. Mint írják, a családi házakhoz nem megy automatikusan a kéményseprő, időpontot kell foglalni az ingyenes kéményellenőrzés érdekében. Ahol fával fűtenek, ott évente, ahol gázzal, ott kétévente érdemes kéményseprőt hívni. A kéménysepréssel kapcsolatban minden információ elérhető a https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ oldalon.

 

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!