Szerződést kötött az NKM Mobilitás és a FKF sűrített földgáz üzemanyag szállítására

Kék hírek, 2019.06.26

Közbeszerzési eljárás nyerteseként az NKM Mobilitás Kft. két évre szóló szerződést írt alá az FKF Zrt.-vel sűrített földgáz (CNG) üzemanyag szállítására - közölte az NKM Nemzeti Közművek Zrt. szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az NKM Mobilitás Kft. több mint öt éve biztosítja az FKF Zrt.-nek a CNG üzemanyagot. Az FKF Zrt. 63 járműből álló sűrített földgázzal üzemelő flottával rendelkezik.

A 2014-ben vásárolt CNG hajtású környezetkímélő járművek az elmúlt öt évben a dízel járművekhez képest 678 tonna szén-dioxiddal, 46 tonna nitrogén-oxiddal és 10 tonna szálló porral kevesebb káros anyagot juttattak a főváros levegőjébe. A járművek üzemeltetésére felhasznált földgáz mennyisége az elmúlt öt évben meghaladta a 2 millió köbmétert - írják a közleményben.

Hangsúlyozzák, az NKM részeként működő NKM Mobilitás Kft. célkitűzése, hogy országszerte egyre több városban honosítsa meg és fejlessze a sűrített földgáz-, és elektromos áram alapú alternatív zöld közlekedést, amellyel élhetőbb környezetet tudnak biztosítani.

Amellett, hogy a CNG-hajtású járművek tiszta üzemanyaggal működnek, üzemeltetésük gazdaságos, különösen autóbuszok és nehézgépjárművek esetén jelentenek jó alternatívát a közlekedésben - írják a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!