Sziget - Rendőrség: elfogtak két, a fesztiválon verekedő férfit

Kék hírek, 2022.08.19

Súlyos testi sértés és könnyű testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást egy, a Sziget fesztiválon verekedő férfival szemben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrség honlapján.

Rendőrség A 23 éves szombathelyi férfi 24 éves, szintén szombathelyi társát bűnsegédlettel gyanúsítják - tartalmazza a közlemény.

Azt írják: a BRFK rendőreinek augusztus 13-án a Sziget fesztivál biztonsági emberei jelezték, hogy a rendezvény területén verekedés volt, amelyről egy felvételt is átadtak a rendőröknek.

A nyomozás során az óbudai nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket a szombathelyi nyomozók csütörtökön gyanúsítottként hallgattak ki.

A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek - olvasható a közleményben.

youtube.com/t5PYyAPDxP8

A Sziget Fesztivál szervezői az alábbi sajtóközleményt juttatták el szerkesztőségünkhöz:

A Sziget besegített


A Sziget csapata is segítette a rendőröket abban, hogy sikerült a feltételezett tetteseket elfogni a fesztiválon történt verekedés esetében.

A Sziget munkatársait a verekedést követően azonnal megkereste a BRFK illetékes osztálya és a fesztivál szervezői minden segítséget megadtak a nyomozás sikeres lefolytatása érdekében. “Értetlenül és megdöbbenve álltunk az események előtt, a Sziget történetében még sosem tapasztaltunk hasonlót” - kommentálta a fesztiválon idén történt verekedést Benis Dániel, a rendezvény műszaki vezetője. “Maximálisan elítéljük az erőszak mindennemű megnyilvánulását, ezért is segítettük a hatóság munkáját minden, rendelkezésünkre álló eszközzel” – tette hozzá a műszaki vezető.

Korábban több hírportál is videófelvételt közölt arról, hogy egy férfi két - a beszámolók alapján külföldi - férfit bántalmaz augusztus 12-én este a Sziget fesztivál területén.


(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!