Ítéletet hirdettek az "ördög ügyvédjéhez" kapcsolódó zsarolás miatt

Kék hírek, 2024.06.03

Öt vádlottal szemben ítéletet hirdetett hétfőn, nem jogerősen az "ördög ügyvédjéhez" kapcsolódó - Borkai Zsolt korábbi győri polgármesterrel szembeni - zsarolási ügyben a Győri Járásbíróság.

Bíróság A bíróság mind az öt vádlott bűnösségét kimondta személyes adattal és különleges személyes adattal való többrendbeli visszaélés vétsége miatt, míg zsarolás, illetve bűnsegédként elkövetett zsarolás bűntettében négy vádlottat ítéltek bűnösnek.

Az elsőrendű vádlott, F. G. 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott. F. K. másodrendű vádlottat 1 év 6 hónap - 4 évre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A negyedrendű vádlottat, J. Z.-t 2 év - 5 évre felfüggesztett - szabadságvesztéssel sújtották, az ötödrendű vádlott, Sz. E. 1 év 10 hónap börtönbüntetést kapott. A hatodrendű vádlottnak, P. J.-nek pedig 450 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie.

A sajtó munkatársai csak az ítélethirdetés ideje alatt tartózkodhattak a teremben, az indoklás felolvasásakor már nem, az zárt ajtók mögött zajlott.

Máté Kinga, a Győri Törvényszék elnökhelyettese az MTI-nek elmondta, hogy valamennyi vádlott és védője, valamint az ügyész is fellebbezett az ítélet ellen.

Közölte azt is, hogy az ügy harmadrendű vádlottja, K. L. még az előkészítő ülésen elfogadta az ügyészség rá vonatkozó indítványát, így jogerősen pénzbüntetést kapott.

A Fővárosi Főügyészség 2022. április 20-án közölte, hogy vádat emelt hat ember - három férfi és három nő - ellen "az ördög ügyvédje" ügyéhez kapcsolódó zsarolási ügyben.

A vádirat szerint az egyik nő 2018 májusában egy horvátországi hajóúton több emberről szexuális tartalmú fénykép- és videófelvételeket készített, amire a barátnője és annak férje kérte fel 100 ezer forintért cserébe.

A felvételek készítését kérők célja az volt, hogy az egyik sértettet a felvételek nyilvánosságra hozatalával zsarolják. A felvételek a házaspártól a szintén házaspár rokonaikhoz kerültek.

A vádlottak közül hárman vettek részt felbujtóként, illetve bűnsegédként a zsarolásban, végül egyikük egy barátját kérte meg arra.

A férfi 2019 márciusában kereste meg a sértettet a vidéki irodájában, és közölte, hogy megbízója csak abban az esetben nem hozza nyilvánosságra a felvételeket, ha 12 millió forintot fizet. A sértett a fenyegetés hatására 10 millió forintot ajánlott, amit a hajóúton részt vett több barátjával egyenlő arányban adtak össze. A pénzt pár nappal később átadta a közvetítőnek.

A sértett zsarolásával vádoltak közül a negyedik később külön próbálkozott a sértett zsarolásával, 10 millió forintot követelt tőle azért, hogy felvételek ne kerüljenek nyilvánosságra, de a sértett nem fizetett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!