Terrorizmus - A spanyol ügyészség 50 éves börtönbüntetést kér az algecirasi sekrestyés gyilkosára

Kék hírek, 2024.03.22

A spanyol ügyészség 50 éves börtönbüntetést kért arra a dzsihadista támadóra, aki a dél-spanyolországi Algecirasban végzett egy templom sekrestyésével tavaly januárban - közölte az EFE spanyol hírügynökség pénteken.

A 26 éves marokkói férfit terrorista indíttatású gyilkosság miatt 25 évre, gyilkossági kísérlet miatt 15 évre, testi sértés miatt 10 évre küldené börtönbe a vádhatóság. Kiegészítő intézkedésként büntetése letöltését követően hét évig felügyelet mellett lehetne szabadlábon.

Az ügyészség az áldozatok számára 200 ezer eurót meghaladó kártérítés megítélését javasolta.

A 26 éves marokkói férfi az esti mise után támadt rá a sekrestyésre a templomban. A 65 éves áldozat kimenekült az utcára, de támadója utolérte, és egy bozótvágó késsel végzett vele.

Az elkövető ezt megelőzően egy másik közeli templomban is járt, ahol megsebesítette a plébánost. Három másik embernek is sérülést okozott.

A rendőrség nem sokkal később, a támadások helyszínének közelében fogta el. Azonosításakor kiderült, hogy illegálisan tartózkodik az országban, és a kitoloncolását kezdeményező közigazgatási eljárást folyamatban volt.

Az elkövető nem volt ismert radikális, tettét egyedül hajtotta végre, nem tartozott egyetlen terrorszervezethez sem.

A támadás óta pszichiátriai büntetés-végrehajtási intézetben tartják fogva.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!