Időjárás
meteoblue
TV műsor

Tíz év börtönbüntetésre ítéltek emberölés miatt egy férfit Pécsen

Kék hírek, 2021.11.29

Jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, amiért 2020 őszén egy pécsi munkásszállón késsel megölte lakótársát - tájékoztatta hétfőn meghozott határozatáról a Pécsi Törvényszék az MTI-t.

A közleményben a bűncselekményt ismertetve azt írták: a fiatal férfi második börtönbüntetéséből szabadulva a baranyai megyeszékhelyen egy munkásszállón lakott, ahol későbbi áldozata, a barátja is élt.

Miután a vádlotthoz költözött egy nő, kettejük kapcsolata megromlott: a sértett többször becsmérelte a vádlott barátnőjét. Mindhármuk életvitele, rendszeres italozásaik, hangoskodásaik zavartarták a szálló lakóit. Tavaly október 31-én - mikor a vádlott, a nő és egy harmadik férfi együtt italoztak - megjelent náluk a sértett, ittas állapotban. Őt a vádlott kétszer is elküldte, de a sértett nem a saját szobájába ment, hanem egy másikba, ahol egy - korábban ismeretlenek által bántalmazott - férfi feküdt öntudatlan állapotban.

A vádlott a sértett után ment a társaságában lévő nővel és férfival. Amikor meglátta, hogy a szoba lakója a földön fekszik és a sértett felette áll, a vádlott többször ököllel arcon ütötte, majd a két férfi dulakodni kezdett. A nő és a harmadik férfi próbálták a bántalmazásban megakadályozni a vádlottat, egy kést is kivettek a kezéből. A vádlott ezt követően egy másik - 20,5 centiméter pengehosszúságú - kést vett magához a közeli asztalról, azzal pedig arcon, majd nagy erővel szívtájékon szúrta áldozatát, aki a helyszínen meghalt.

A vádlottat másnap fogták el, miután a szálló egyik, a hangoskodást észlelő lakója értesítette a rendőrséget.

Az emberölés elkövetőjét a Pécsi Törvényszék hétfői jogerős határozatával tíz év börtönre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés büntetésbe beszámította a vádlott által letartóztatásban töltött időt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!