Tíz évet kapott az élettársát megölő férfi

Kék hírek, 2021.05.27

Tíz év börtönnel sújtott egy élettársa megölésével vádolt férfit a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletével - közölte a bíróság honlapján.

Az eljárás adatai szerint miután a vádlott és felesége kapcsolata elhidegült, a férfi élettársi kapcsolatot létesített a sértettel. Megállapodásuk szerint a nő a háztartást vezette, míg a férfi dolgozott és eltartotta kettőjüket. A vádlott féltékeny volt élettársára és e miatt gyakran veszekedtek, a férfi többször szidalmazta, fenyegette az asszonyt.

Egy ilyen vita során 2019. augusztus 10-én a sértett közölte a vádlottal, hogy el akarja hagyni. Ekkor a férfi zsineggel megfojtotta, holttestét egy félbehagyott ház alagsorában ásta el, és azt a látszatot keltette, mintha élettársa elköltözött volna tőle. Néhány hónappal később a sértett eltűnéséről a lánya tett bejelentést, a holttestet 2019. november 27-én találták meg a rendőrök.

A vádbeli cselekmény büntetési tétele a törvény szerint 15 évig tartó szabadságvesztés. A büntetés kiszabásánál enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott büntetlen előéletű és megbánta tettét.

A törvényszék csütörtökön emberölés miatt kimondta a vádlott bűnösségét és első fokon 10 év börtönre ítélte, amit a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész azonban súlyosításért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. A büntetőper az ítélőtáblán folytatódik másodfokon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!