Tizenkét embert fogtak el kábítószer-kereskedelem miatt

Kék hírek, 2024.05.17

Tizenkét embert fogtak el kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt a rendőrök, közülük négyet őrizetbe is vettek - közölte a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu-n.

Azt írták, a Nemzeti Védelmi Szolgálat információi alapján a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság bevetési egysége (MEKTA) a baranyai, zalai és Vas vármegyei rendőrökkel közösen, egyszerre több településen hajtottak végre rajtaütéseket. A szerdai összehangolt akció során 12 drogdílert fogtak el az egyenruhások.

A feltételezett elkövetők a fentieken túl Tolnában és Budapesten is értékesítettek kábító hatású anyagokat, alkalmanként egy fiatalkorú terjesztő bevonásával - tudatta a rendőrség.

A tájékoztatás szerint a rajtaütést követő kutatásokon a nyomozók mintegy 300 gramm amfetamint, 118 MDMA-tablettát, 40 gramm pszichoaktív anyagot (kristályt), valamint kábítószer termesztéshez és fogyasztáshoz használatos eszközöket és tárgyakat foglaltak le.

Azt írták, az elfogott tizenkét embert kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, közülük négyet őrizetbe is vettek; egy látrányi, egy dombóvári és két pécsi lakossal szemben letartóztatást kezdeményeztek.

A bűncselekmény elkövetésével szerzett vagyon elkobzása érdekében a rendőrök egy nagy értékű luxusautót, műszaki cikkeket, és csaknem 1 millió forintnyi pénzt foglaltak le - ismertette a rendőrség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!