Több ember ellen elkövetett emberölés kísérletével vádolnak egy ukrán testvérpárt és társukat

Kék hírek, 2024.02.08

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Veszprém Vármegyei Főügyészség azt az ukrán állampolgárságú testvérpárt és társukat, akik 2022 decemberében egy pápai munkásszállón rendeztek ámokfutást.

Munkásszállón romboltak A testvérpár ittasan összeszólalkozott egy, a munkásszállón lakó férfival, akit megfenyegettek, hogy megölik - írta a főügyészség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A három vádlott betörte a férfi szobájának ajtaját, rátámadtak a férfira, az ágyra lökve ütlegelni kezdték.

Időközben több lakó is megjelent, akikre a vádlottak szintén rátámadtak, majd összetörték a szoba berendezését, a két testvér egy-egy asztallábat, társuk pedig egy fa asztalmerevítőt vett magához.

A vádlottak a munkásszállón további két férfit bántalmaztak olyan súlyosan, hogy "a fejükre mért ütések a védekezésük és a kívülállók közbeavatkozása nélkül a halálukat is okozhatták volna" - írta a főügyészség.

A vádiratban az idősebb testvérrel szemben fegyházbüntetés, öccsével szemben fiatalkorúak börtöne, míg társukkal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a két testvér feltételes szabadságra nem bocsátható - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!