Több mint ezer hamis játékkonzolt talált a NAV egy kamionban Gyulánál

Kék hírek, 2024.06.11

Több mint ezer hamis játékkonzolt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei rutinellenőrzés során egy Olaszországba tartó bolgár kamionban Gyulánál.

A vámhivatal az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy a kamion - a bemutatott iratok szerint - vegyes áruval indult útnak Bulgáriából.

A pénzügyőrökben az keltett gyanút, hogy az egyik iraton "kétkezes kapaszkodó" árumegnevezés szerepelt, ezért a rakomány átvizsgálása mellett döntöttek: a platóról ismert márkajelzésű játékkonzolok kerültek elő, amelyek külső jegyei arról árulkodtak, hogy a termékek nem eredetiek. Ezt a védjegyek jogosulti képviselői is megerősítették - írták.

A pénzügyőrök 1500 jogsértő árut vontak ki a forgalomból, amely több mint húszmillió forint kárt okozott a jogtulajdonosoknak, ezért iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

Hangsúlyozták: a hamisított termékek nemcsak a legális gazdaságnak és szereplőinek okoznak jelentős károkat, a vásárlók számára egészségi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A megbízhatatlan forrásból származó elektronikai eszközök, játékok, csatlakozók akár gyúlékonyak és veszélyesek is lehetnek - hívta fel a figyelmet a NAV.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!