Több mint hárommilliárd forintból újult meg a veszprémi északi iparterület infrastruktúrája

Kék hírek, 2021.06.04

Több mint hárommilliárd forintból újultak meg a veszprémi északi iparterület közlekedési útvonalai - közölte a város polgármestere a helyszínen tartott pénteki projektzárón.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta: a város hosszú távú közlekedési koncepciójának fontos eleme volt az északi iparterület infrastruktúrájának fejlesztése, ami több ezer veszprémi és környékbeli dolgozó munkába járását könnyíti meg.

A fejlesztés első ütemében a Pápai és Házgyári utakat kötötték össze 618 millió forintból, járda, parkoló és kerékpárútfejlesztéssel együtt. A másodikban egy elkerülőút épült 1,262 milliárd forintból. Ezután teljes burkolatrekonstrukciót végeztek a Kistó utcában a Pápai út dózsavárosi 700 méteres szakaszán, 149,5 millió, illetve több mint 1,161 milliárd forintból.

Porga Gyula megjegyezte: a közlekedési fejlesztések nem állnak meg Veszprémben, a Modern városok program részeként készül majd az elkerülőút folytatása egy új völgyhíddal a város legnagyobb lakótelepéig. Továbbá 2022-ig 4,5 milliárd forintos kormányzati és 800 millió forint önkormányzati forrásból 16 kilométer belterületi út újul meg a városban.

A projektzáró rendezvényen Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy Veszprém nem csak közigazgatási határain belül gondolkodik, hiszen nyugati irányból számos kistelepülésről a Pápai úton keresztül érkeznek Veszprémbe az ott élők, az iparterületen pedig több ezer környékbeli dolgozik, akiknek jelentős könnyítés az elkészült beruházás.

Hozzátette: szintén a város megközelítésének javítását szolgálja a 8-as főút megújítása a Litéritől a Füredi úti csomópontig, amely állami beruházásként épül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!