Több mint hatvan kilogramm kábítószerrel fogtak el három embert Letenyén

Kék hírek, 2024.06.13

Egy férfit letartóztattak, két társa szabadlábon védekezhet, miután hétfőn Letenyén, egy lakóautóban több mint 60 kilogramm marihuánát próbáltak Magyarországra hozni - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Bartalné Mentes Judit közölte: kábítószer birtoklásának bűntette miatt indítványozta a Zala Vármegyei Főügyészség két férfi és egy nő letartóztatását, akik marihuánát hoztak be Magyarországra a letenyei határátkelőn, valamint az egyik férfi lakóhelyén is találtak kábítószergyanús növényi anyagot.

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, illetve a bizonyítási eljárás meghiúsításának, megnehezítésének veszélyére tekintettel 30 napra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, akinek a lakásán is találtak kábítószert. A járműben utazó másik férfi és egy nő esetében a bíróság úgy döntött, hogy ők szabadlábon védekezhetnek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye szerint a Bevetési Igazgatóság pénzügyőrei állították meg az Olaszországból érkező lakóautót, mert feltűnt, hogy a rozoga jármű új rendszámot kapott, az ajtajáról pedig hiányzik a zár. A lakóautót elsőként Harley, a cigaretta- és kábítószerkereső kutya szimatolta körbe, majd néhány perccel később már jelzett is az egyik oldalsó rekesznél.

A NAV munkatársai összesen csaknem 64 kilogramm marihuánát találtak az autó különböző tárolóiban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!