Több mint négy év börtönre ítéltek egy férfit, aki nőkkel erőszakoskodott Borsodban

Kék hírek, 2024.06.03

Több mint négy év börtönbüntetésre ítélt a Szikszói Járásbíróság egy külföldi férfit, aki az augusztus 20-i ünnepségen nőkkel erőszakoskodott egy borsodi kisvárosban - közölte a Miskolci Törvényszék hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, a vádlott - trágár kifejezések használata mellett - megragadott és fogdosni kezdett egy nőt, majd megpróbálta levenni az alsóruházatát. A sértett segélykiáltására a vele egy társaságban lévők odasiettek, így a férfi távozott.

A vádlott néhány perccel később két másik nőt inzultált: egyikőjüket simogatni kezdte, majd a másikat - miután az rászólt, és nem hagyta magát megcsókolni - ököllel megütötte, amelynek következtében a nő feje a kerítésnek ütődött. A terhelt ekkor megpróbálta a sértett ruházatát felhúzni, de nem járt sikerrel, a közelben lévők ugyanis észlelték, mit csinál, és a férfi ismét elszaladt a helyszínről - ismertette a törvényszék.

A bíróság a vádlottat szexuális erőszak kísérletében, garázdaság, testi sértés bűntettében és szeméremsértés vétségében mondta ki bűnösnek, ezért őt halmazati büntetésül 4 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától és egyéb tevékenységtől, amelyekben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban állna.

A bíróság a vádlottat Magyarország területéről 10 évre kiutasította. Enyhítő körülményként értékelte a bíróság a férfi beismerését, míg súlyosító körülményként esett latba a férfi kitartó szándéka mellett az, hogy a sértettek között fiatalkorú is volt.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítéséért jelentett be fellebbezést - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!