Több mint százmillió forintot csalt ki ismerőseitől egy férfi, letartóztatták

Kék hírek, 2021.06.07

Letartóztatott  a Nyíregyházi Járásbíróság egy férfit, aki több mint százmillió forintot csalt ki az élettársától és annak rokonaitól, valamint két másik nőismerősétől - közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Resán Dalma közleményében azt írta, a gyanú szerint a büntetett előéletű, korábban hasonló bűncselekmény miatt már elítélt férfi 2019-ben egy társkereső oldalon, álnéven ismerkedett meg későbbi élettársával. Együttélésük során arra hivatkozva, hogy befolyásos kapcsolatai révén kedvező áron tud ingatlanokat és valutát vásárolni, 2019 júniusa és 2020 nyara között több mint 50 millió forint készpénzt csalt ki a nőtől. Emellett 200 ezer forint értékű arany ékszert vett át tőle azzal az ürüggyel, hogy azokat kitisztíttatja, de valójában egy ismerősének akarta ajándékozni.

A férfi rávette élettársát egy 13,5 millió forint értékű gépjármű megvásárlására is, majd kihasználva, hogy az asszony a szemműtétje miatt nem látott jól, félrevezette őt és aláírattatott vele egy adásvételi szerződést az autó eladásáról - ismertette a sajtószóvivő.

Megjegyezte, a gyanúsított az élettársa apjától és testvérétől is csaknem 25 millió forint készpénzt csalt ki - szintén ingatlan- és valutavásárlás ürügyén -, majd az elköltözésekor mintegy 900 ezer forintot lopott el a nő lakásából.

A férfi 2020 nyarán két másik asszonyt is megtévesztett, tőlük valutaváltás ígéretével 33,5 millió forintot vett át, majd a pénzt saját megélhetésére fordította.

Resán Dalma elmondta, a gyanúsított az idézés ellenére nem jelent meg a nyomozóhatóság előtt, ezért őt nemzetközi elfogatóparancs alapján fogta el a rendőrség.

A járásbíróság végzését az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!