Több száz milliós pénzmosás miatt emeltek vádat Szegeden

Kék hírek, 2021.11.05

Külföldi cégektől kicsalt 350 millió forint tisztára mosásában működött közre két férfi és egy nő, emiatt vádat emelt ellenük a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség - tájékoztatta a főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Saághy Flóra közölte: 2018 januárja és júliusa között a két férfi érdekeltségébe tartozó két gazdasági társaság bankszámláira ismeretlenek által megtévesztett külföldi cégek hét alkalommal utaltak nagyobb összegeket.

A vádlottak tisztában voltak azzal, hogy a 10,5 millió és 154 millió forint közötti jóváírások bűncselekményekből származnak. Az összegek egy részét azonnal felvették, nagyobb részüket azonban a vádlottak lakossági és céges számlái között - valótlan adatokat feltüntetve - többször átutalták, majd a már legálisnak látszó készpénzt szerezték meg a bankból.

A vádlottak így csaknem 200 millió forinthoz jutottak hozzá, a legutolsó, 154 millió forintos tétel felvételét is megrendelték, ám azt a pénzintézet - a csalás gyanújáról értesülve - visszautalta a küldő vállalkozásnak.

Az egyik férfi a bűncselekményekből származó összegekből 5 millió forintot elutalt a felesége magánszámlájára, aki a pénzt részben felvette, részben pedig rövid időn belül bankkártyával elköltötte - ismertette az ügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!