Több települést díjazott az ITM az Európai Mobilitási Hét programjaikért

Kék hírek, 2018.12.15

Negyvenöt önkormányzatot díjaztak az Európai Mobilitási Hét programjainak szervezéséért a kampányt lezáró konferencián - közölte a programsorozat magyarországi koordinátora, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel szombaton.

Kiemelték: idén rekordszámú, több mint 260 magyarországi település csatlakozott az európai közlekedési-környezetvédelmi kampányához; 205 önkormányzat Autómentes Napot is rendezett.

Tóth Péter közlekedésért felelős helyettes államtitkár a közlemény szerint elmondta, az innovációs tárca idén a tavalyi összeg dupláját, 140 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított a programokra.

Megjegyezte: a programsorozat kiemelt célja az Európai Unió tiszta közlekedésről szóló jövőképének közvetítése, amely üzenet összhangban áll az ITM céljaival.

Az ITM három kategóriában adott át elismeréseket: legjobb szervező önkormányzat, kiemelkedő szervező önkormányzat és legszorgosabb helyi szervező.

Európából és a világ más részeiről összesen 2700 település csatlakozott a kontinens legnagyobb környezetvédelmi-közlekedési kampányához. A résztvevő 50 ország listáján a programot szervező önkormányzatok számát tekintve Magyarország a harmadik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!