Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán

Kék hírek, 2021.11.23

Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.

A hatóság honlapján elérhető online figyelőrendszer szerint (politiadefrontiera.ro/ro/traficonline) kedd este a Pete-Csengersima határátkelőhelyen egy sávon engedték a kamionokat, és három és fél óra volt a várakozási idő. A Bors-Ártánd határátkelőhelyen három sávon 70 perc, a Bors II.-Nagykereki határátkelőhelyen három sávon 100 perc, a Varsánd-Gyula határátkelőhelyen három sávon három óra, a Nagylak-Nagylak határátkelőhelyen egy sávon egy óra volt a várakozási idő. A legnagyobb torlódás a Nagylak II.-Csanádpalota határátkelőhelyen alakult ki, ahol két sávon léphetik át a kamionok a határt hatórás várakozás után.

A román határrendészet szerint a torlódást az okozza, hogy a magyar hatóságok új ellenőrzési alkalmazást vezettek be. A közlemény szerint a román hatóságok felvették a kapcsolatot a magyarokkal, hogy közös intézkedésekkel tegyék folyamatossá a kamionok határátlépését.

Az online figyelőrendszer adatai szerint a Romániába tartó teherforgalom jóval kisebb mértékben torlódik a határon. A Csanádpalota- Nagylak II. határátkelőhelyen háromórás, a Nagylak-Nagylak I. határátkelőhelyen egyórás a várakozás.

A személyforgalomban csak a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelynél jelez 90 perces várakozást az online figyelőrendszer.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!