Többször is bombariadót fújt a 15 éves kamasz

Kék hírek, 2023.03.15

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai elfogták azt a 15 éves fiatalt, aki több zalaegerszegi iskolát is bombarobbantással fenyegetett meg.

Rendőrség
A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2023. február 7-én indított nyomozást közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt az ellen a fiatal ellen, aki egy hónapon belül háromszor is bombariadóval fenyegetett meg több zalaegerszegi oktatási intézményt. A kamasz e-mail üzeneteivel súlyosan megzavarta a köznyugalmat, ráadásul jelentős költséget okozott a rendőrségnek, hiszen minden esetben szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyákkal vonultak ki a helyszínre, ráadásul a fenyegetés 6000 embert is érintett.

A rendőrök széleskörű nyomozást indítottak, majd a bombariadók elkövetésével az egyik érintett iskola 15 éves diákját gyanúsították meg, aki a bűncselekményt elismerte.  

A kamasz szabadlábon védekezhet, a rendőrség szakértők bevonásával indított nyomozást, a 15 éves fiatalt közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésével gyanúsítják, aki tettéért akár több éves szabadságvesztésre is számíthat.

(Webrádió)

Címkék

Bombariadó Zalaegerszeg
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!