TV műsor

Tüntetők is fogadták Donald Trumpot a hétvégi tömegmészárlás egyik színhelyén

Kék hírek, 2019.08.07

Tüntetők is fogadták Donald Trump amerikai elnököt szerdán az ohiói Daytonban, a hét végén elkövetett tömegmészárlások egyik színhelyén.

"Csinálj valamit!", "Be kell tiltani a támadó fegyvereket", "Nem gondolatokra és imádságokra van szükségünk, hanem a fegyvervásárlás ellenőrzésére" - ilyen feliratokat mutató táblákat emeltek magasba a Donald Trump látogatása ellen protestálók Daytonban. De a mintegy 200 tiltakozó mellett megjelentek a Trumpot támogató tüntetők is, akik a többi között "Trump, őrizd meg Amerikát nagynak!" feliratú táblákat vittek magukkal.

Az elnök és a first lady látogatást tett abban a kórházban, ahol a vasárnapra virradóra elkövetett tömegmészárlás legtöbb sebesült áldozatát ápolják. "Megható percek voltak" - írta Twitter-üzenetben Stephanie Grisham, a Fehér Ház szóvivője.

Daytonba indulása előtt Trump a Fehér Ház kertjében újságíróknak kifejtette: retorikájának "semmi köze sincs" a tömegmészárlásokhoz, s akik azzal vádolják őt, hogy fajgyűlöletet szít, bírálatukkal csak "politikai hasznot akarnak húzni". Mint fogalmazott: retorikája nem riasztja, hanem inkább "összehozza az embereket".

Az elnök közölte azt is: az elmúlt napokban tucatnyi megbeszélést folytatott törvényhozókkal, és szerinte a kongresszusban jól haladnak a dolgok egy új fegyverellenőrzési törvényjavaslat benyújtásához. Részletekről azonban nem beszélt, csupán arra szorítkozott, hogy a törvényhozók a fegyvervásárlás előtti ellenőrzések szigorítását tartják fontosnak. "Én sem akarom, hogy fegyverek kerülhessenek mentálisan instabil vagy gyűlölettől fűtött vagy betegségekkel küszködő emberek kezébe" - fogalmazott, de amikor arról faggatták, hogy híve lenne-e a támadófegyverek betiltásának, csak annyit mondott: "erre pillanatnyilag nincs politikai étvágy".

Trump és felesége az ohió Daytonból szerdán délután a texasi El Pasóba utazott, ahol múlt szombaton egy ámokfutó 22 embert gyilkolt meg és többtucatnyit megsebesített.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!