Tűz ütött ki a PKN Orlen lengyel olajfinomtóban, két ember meghalt

Kék hírek, 2022.09.27

Tűz ütött ki a PKN Orlen közép-lengyelországi Plockban működő üzemében, két ember meghalt - közölte kedden a lengyel állami üzemanyag- és energiaszolgáltató nagyvállalat sajtóirodája.

A közlemény szerint a plocki üzem egyik berendezésének kemencéje gyulladt ki. A baleset helyszínén a PKN Orlen üzemi tűzoltósága azonnal intézkedett, a helyzetet ellenőrzés alatt tartják - áll a közleményben.

A gyorsan végrehajtott mentőakció ellenére két alkalmazottat nem sikerült megmenteni, az áldozatok családjai pszichológiai támogatást kaptak. A helyszínen tartózkodó többi ember biztonságban van, más sérült nincs - tudatták.

A baleset egy olyan berendezésen következett be, amelyet korábban karbantartás miatt kivontak a termelési folyamatból, és éppen újból üzembe próbálták helyezni. Az olajfinomító ezért zavartalanul működik - hangsúlyozták.

A környezetvédelmi hatóságok nem állapították meg légszennyezés növekedését.

Az eset körülményei kivizsgálására Daniel Obajtek, a PKN Orlen vezérigazgatója különbizottságot állított fel, amely a közlemény szerint kapcsolatban van az illetékes hatóságokkal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!