Új főkapitányt neveztek ki a Békés és a Csanád-Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságok élére

Kék hírek, 2021.04.30

Szombattól Varga Koritár Attila ezredes vezeti a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot. Az eddigi békési vezető, Polyák Zsolt dandártábornok pedig a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője lesz - tájékoztatta pénteken a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben az MTI-t.

A pandémia miatt szűk körben tartott állománygyűlésen Balogh János országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hosszú évek óta kivételes értékelést kap, és minden évben túlteljesítik a korábbi évek eredményeit - írják a police.hu oldalon.

Varga Koritár Attila - akit Békés Megyei Közgyűlés egyetértésével neveztek ki - a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese volt. Az új vezető a péntek délelőtti állománygyűlésen úgy fogalmazott: nem lesz egyszerű dolga, hiszen a Békés megyei az ország egyik legjobb főkapitányságává vált. Hangsúlyozta, hogy számára a legfontosabb értékek az elhivatottság és a kreativitás, amelyek elengedhetetlen kellékei a célratörő, hatékony munkavégzésnek.

Polyák Zsolt főtanácsos, címzetes egyetemi tanár elmondta, nehéz szívvel távozik, mert az elmúlt éveket egy olyan csapatban és közösségben töltötte, ahol jó volt élni és dolgozni. Ugyanakkor jó érzéssel tölti el, hogy azok a kezdeményezések, amelyek a vezetői tevékenysége fő vonalait jelentették, szilárd alapjai lehetnek a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság jövőbeli sikereinek.

Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott beszédében kiemelte, hogy Polyák Zsolt az itt töltött csaknem kilenc év alatt Békés megyében rendet teremtett, a békés megyeiek szubjektív biztonságérzetét növelte, a bűncselekményszámokat csökkentette - olvasható a police.hu-n.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!