Újabb 21 motorvonatot gyárthat a MÁV-Startnak a Stadler

Kék hírek, 2019.08.27

Eredményesen zárult a 21 KISS motorvonat beszerzéséről szóló írásbeli konzultációs folyamat, a szerződés aláírása és a forrás biztosítása után kezdheti meg a gyártást a nyertes vállalkozó, a Stadler Bussnang AG - tájékoztatta a MÁV-Start kedden az MTI-t.

A közleményben felidézték, hogy a 40 KISS motorvonatra megkötött keretmegállapodás alapján 2017 augusztusában 11, 2018 decemberében 8 emeletes motorvonat szállításáról írt alá szerződést a MÁV-START Zrt.

A 21 új motorvonat gyártása 100,75 milliárd forintból valósulhat meg uniós és hazai költségvetési támogatással. A szerződés aláírása szeptember első felében várható, majd a forrás biztosítása után indulhat a gyártás. A tervek szerint 2021 tavaszától havi egy új, 600 férőhelyes emeletes KISS állhat forgalomba az újszászi, a székesfehérvári és a győri vonalakon.

A közlemény szerint az első 19 vonat gyártása a tervezett ütemben halad, 2020 februárjától 11, 2020 végétől pedig további 8 KISS szállítja majd az utasokat a legforgalmasabb Budapest-Vác-Szob és Budapest-Cegléd-Szolnok elővárosi vasútvonalakon.

A kétszintes motorvonatok 600 férőhelyesek, korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, tágas utastérrel, WIFI-vel, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal, valamint korszerű kamerarendszerrel rendelkeznek majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!