Újabb 5 évig az AutoWallis csoport lesz az Opel importőre Magyarországon és három további országban

Kék hírek, 2024.02.22

Újabb 5 évig, legalább 2028 végéig az AutoWallis csoport leányvállalata, az AutoWallis Distribution lesz az Opel márka nagykereskedelmi forgalmazója Magyarországon, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában - közölte az AutoWallis csoport csütörtökön az MTI-vel.

Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója a közleményben az újabb 5 évre szóló megállapodást stratégiai jelentőségűnek értékelte, mivel az Opel az AutoWallis nagykereskedelmi üzletága által értékesített csaknem 35 ezer darab gépjármű 30 százalékát adta, ezzel a legnagyobb súlyt képviseli.

Ormosy Gábor kifejtette, hogy az AutoWallis bevételének több mint fele tartósan a külföldi piacokról származik az organikus és akvizíciós bővülésnek köszönhetően. Árbevétele 2019 óta négyszeresére nőtt, megközelítve az 1 milliárd eurót. A társaság már a régió 16 országában van jelen, ahol összesen 23 márkát képvisel. Az AutoWallis stratégiai célja, hogy az évtized végére a régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljon.

Az AutoWallis Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a legalacsonyabb árfolyamuk 87 forint, a legmagasabb eddig 133,5 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!