TV műsor

Vádat emelt az ügyészség egy rendőrrel szemben, aki bántalmazta élettársát

Kék hírek, 2020.12.09

Vádat emelt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy 27 éves férfivel szemben, aki a vád szerint többször is bántalmazta élettársát, majd amikor a nő feljelentést tett ellene, a rendőr törzsőrmesterként dolgozó vádlott megfenyegette - tájékoztatta az MTI-t a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője szerdán.

Keresztes Imre közölte: a 27 éves férfi 2019 júliusában szabolcsi lakóhelyükön szerelemféltés miatt veszekedni kezdett 23 éves élettársával, akivel mintegy másfél éve éltek együtt. A férfi a karjánál fogva a házuk udvarára rángatta a nőt, a földre lökte, a haját megragadva húzni kezdte, majd hirtelen elengedte, amitől a sértett feje a betonhoz ütődött. A nő attól tartva, hogy élettársa elveszíti az állását, a kórházi ellátása során azt állította, hogy véletlen baleset során sérült meg.

A férfi tavaly szeptemberben is megverte élettársát, szintén féltékenységből, ittasan veszekedni kezdett vele, fojtogatta, megütötte az arcán, a hátára taposott, kitépte füléből a fülbevalóját és nem engedte ki a családi házból.

A felek idén áprilisban úgy döntöttek, hogy élettársi közösségüket megszüntetik. A fennálló tartozásaik rendezése miatt azonban vita bontakozott ki köztük, a vádlott agresszív lett, a konyhában törni-zúzni kezdett, közben kiabálva veréssel fenyegette élettársát. A nő kimenekült az udvarra, a férfi utánament és berángatta a házba, ott alkarjával megszorította a nyakát, majd derékon rúgta. Az elkövető a bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor a sértett a fürdőszobába menekült és értesítette a rendőrséget.

A férfi ezután fenyegetéssel arra akarta rávenni a sértettet, hogy vonja vissza feljelentését, ennek érdekében többször felhívta telefonon és személyesen is felkereste.

Az ügyészség a sértett kihallgatását követően haladéktalanul elrendelte a rendőr őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, majd bűnügyi felügyeletet és távoltartást indítványozott, amelyet a bíróság elrendelt.

A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a bíróság ítélje 1 év 8 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és katonai büntetésként fokozza le.

A Nyírbátori Járásbíróságra benyújtott vádirat szerint férfit több rendbeli könnyű testi sértéssel és személyi szabadság megsértésével, valamint hatósági eljárásban történő kényszerítéssel vádolják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!