TV műsor

Vádat emeltek a füzesabonyi emberölés gyanúsítottja ellen

Kék hírek, 2021.04.14

Nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt vádat emeltek a 2020 nyarán, Füzesabonyban történt emberölés gyanúsítottja ellen - közölte a Heves megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint a 21 éves, néhány hónappal korábban szintén erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt vádlott 2020. június 16-án a füzesabonyi pályaudvaron ismerkedett össze későbbi áldozatával, aki ittas állapotban meghívta őt az otthonába. Megvacsoráztak, majd a vendéglátó elaludt. Az elkövető a vádirat szerint azt állította, hogy a házigazda - félálomban - sértő, rasszista megjegyzést tett rá, ezért ő úgy döntött, megöli és elveszi értékeit. Szándékát a legnépszerűbb közösségi oldalon megosztotta egy ismerősével is.

A vádlott a konyhában kiválasztott rugós késsel nyakon szúrta a mélyen alvó sértettet, aki meghalt. Ezt követően az elkövető átkutatta a szobákat, értéktárgyakat vett magához, majd távozott a lakásból és a hajnali vonattal a városból is. A lopott értéktárgyak egy részét Budapesten értékesítette, illetve ruhaneműre cserélte.

A Heves Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását és korábbi, felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását kérte - tudatta közleményében a főügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!