Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében

Kék hírek, 2024.04.11

Vádat emelt azzal a 18 éves férfival szemben, aki 2023. február 18-án éjszaka csoportos dulakodás közben pillangókéssel megszúrt egy másik fiatalt, aki emiatt életét vesztette - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, a dulakodásban részt vevő további két fiatal ellen csoportos garázdaság a vád.

A vádirat szerint a két társaság tagjai szóba elegyedtek az V. kerületi Erzsébet téren. Az egyik társaság tagja volt többek között a sértett, valamint egy 17 éves és egy 18 éves fiatal, a másik társasághoz tartozott egy másik 18 éves fiatal férfi, ők hárman az ügy vádlottjai.

A két 18 éves vádlott összeszólalkozott, amelyből dulakodás lett, ehhez csatlakoztak társaságuk tagjai is. A verekedés közben a 18 éves vádlott a zsebéből elővett egy pillangókést, és a sértettet nagy lendülettel megszúrta. A késelő és a sértett is a földre zuhant, ekkor a másik két vádlott a felálló és menekülni próbáló támadóhoz lépett, őt a földre lökték, és bántalmazták. Ezután a vádlottak a sértetthez léptek, de amikor a késelő ismét megpróbálta elhagyni a helyszínt, még egyszer ellökték, és a 17 éves ismét megütötte - ismertette a főügyészség.

A sértett a kórházi ápolás ellenére pár nappal később életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség a korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló fiatalt emberölés bűntettével, a másik két vádlottat csoportos garázdasággal vádolja - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!