Vádat emeltek egy Fejér megyei férfivel szemben, aki házastársa unokája ellen szexuális erőszakot követett el

Kék hírek, 2022.05.10

Tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki 2018-tól házastársa unokájával rendszeresen szexuális cselekményt végzett - közölte a Fejér Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

Rendőrség Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást és a feltételes szabadságra bocsátásból való kizárást indítványozta, továbbá végleges eltiltást minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végzi, illetve ilyen személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

A vádirat szerint a férfi a felesége gyermekének lányával jó kapcsolatot alakított ki. A vádlott és a kiskorú sok időt töltött kettesben. A férfi - kihasználva a köztük lévő bizalmi viszonyt -, 2018-tól rendszeresen szexuális cselekményt végzett a gyermekkel.

A vádlott édességeket, illetve nagyobb értékű ajándékokat vásárolt a lánynak a bizalma fokozása érdekében, és megkérte, hogy a történtekről senkinek ne beszéljen. A gyermek 2020-tól többször kérte a vádlottat a cselekménye befejezésére, eredménytelenül.

A gyermek tavaly februárban, az iskolában beszámolt az iskolapszichológusnak a vele történtekről, majd az anyja feljelentést tett a férfi ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!