Vádat emeltek egy férfi ellen, aki 19 millió forintot lopott a barátjától

Kék hírek, 2024.05.22

Vádat emelt a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség egy 24 éves férfi ellen, aki ellopta barátja mobiltelefonját, majd netbankon keresztül 19 millió forintot utalt át a saját számlájára, amelyből félmilliót elköltött - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a férfi 2022. augusztus 24-re virradóan a barátaival, köztük a sértett férfival szórakozott egy XI. kerületi lakásban. Az este folyamán több alkalommal elkérte a sértett mobiltelefonját azzal az ürüggyel, hogy azon zenét hallgathasson, ennek során a telefon zárolását feloldó jelkódot is megkapta barátjától, majd amikor egy időre egyedül maradt, elhagyta a lakást és ellopta a telefont.

Az elkövető kihasználta, hogy a sértett a jelkóddal egyező netbanki belépő kódot állított be, és a számlájáról több részletben, összesen 19 millió forintot utalt át a saját számlájára.

Az átutalt összegből a következő napokban több mint 500 000 forint értékben vásárolt az interneten, illetve vett fel készpénzt ATM automatából - írták.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a kár megtérítésére hajlandó, a cselekményt beismerő férfit információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével és lopás vétségével vádolja, és azt indítványozza, hogy "vele szemben a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásban felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, valamint adjon helyt 500 ezer forint erejéig a sértett kártérítési igényének" - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!