Vádat emeltek egy férfi ellen, aki pisztollyal támadt fiatalokra Budapesten

Kék hírek, 2024.02.29

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki 2021 nyarán gáz-riasztó pisztollyal rátámadt egy fiatal nőre és egy férfira Budapest XVII. kerületében - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Gáz-riasztó fegyver A vádirat szerint a férfi 2021. július 4-én az esti órákban, kábítószeres állapotban követni kezdte a fiatalokat, majd utánuk futva azt kiabálta, hogy beszóltak neki.

A fiatalok próbálták nyugtatni a férfit, de ő rájuk támadt. Először megrúgta a fiatal férfit, majd egy - engedély nélkül tartott - gáz-riasztó pisztolyt vett elő, és 40 centiméterre a nő mellkasától elsütötte - tudatta a főügyészség.

A vádlott a nyakánál fogva a földre szorította a nőt. A fiatal férfi ököllel arcon ütötte a támadót, aki ennek hatására elengedte a nőt. A sértettek ekkor menekülni kezdtek a vádlott elől, akit egy arra járó szabadnapos rendőr tartóztatott fel, és a kollégái kiérkezéséig visszatartott.

A bántalmazás következtében a nő könnyebb, főleg zúzódásos sérüléseket szenvedett - ismertette a főügyészség.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a 32 éves férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!