Vádat emeltek egy gödöllői nő ellen, aki sorsára hagyta csecsemőjét

Kék hírek, 2020.09.30

Emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy gödöllői nő ellen, aki egy bokros közterületen megszülte gyermekét, majd az újszülöttetet a sorsára hagyta - közölte a Pest Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a nő 2018 őszén esett teherbe, de a szülésre, illetve a gyermeknevelésre semmilyen módon nem készült fel, és az állapotát igyekezett titkolni.

A terhesség 32-33. hetében gödöllői otthonából sétálni indult és útközben érezte, hogy megindult a szülés. Ekkor egy két utca közötti, füves területre ment, ahol egy bokor takarásában megszülte a gyermeket, akit azután magára hagyott.

Az ügyészség szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy az újszülöttet rövid időn belül megtalálták, de testhőmérséklete így is már csupán 26 fok volt; ha nem találják meg, egy-két órán belül meghalt volna.

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség vádat emelt az anya ellen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!