Vádat emeltek egy hajléktalanokat dolgoztató nyírségi férfi ellen

Kék hírek, 2024.05.21

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség egy nyírségi férfi ellen, aki hajléktalanokat vett rá arra, hogy éveken keresztül ingyen dolgozzanak neki - közölte a főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

Borsodi-Buss Emese közleményében azt írta, a vádirat szerint az állatokkal és favágással foglalkozó férfi 2019 szeptemberében Budapesten ismerte meg első áldozatát, akit magához költöztetett és a jószágok gondozásával, valamint favágással bízott meg, munkájáért azonban nem fizetett neki. A férfit a vádlott az egyik ingatlanán helyezte el, ahol rajta kívül még négyen laktak; a lakásba a víz nem volt bekötve, lavórból lehetett mosakodni, a WC pedig az udvaron volt.

A sértett kétszer próbált megszökni, azonban fogva tartója mindkét alkalommal visszavitte, szökése miatt bántalmazta, míg végül 2022 februárjában sikerül elszöknie - ismertette a szóvivő.

A vádlott egy másik, Debrecenben élő hajléktalan férfit is magához költöztetett, ő a közeli baromfifeldolgozó üzemben dolgozott, fizetését azonban - az ellátásra és a lakhatásra való hivatkozással - teljes egészében elvette tőle. A férfi tizenkilenc hónapon át dolgozott a vádlottnak az üzemben, amikor egy barátja segítségével sikerült megszöknie.

A vádlott harmadik áldozata szintén egy hajléktalan férfi volt, ő is fizetség nélkül gondozta a vádlott állatait - tette hozzá.

Az emberkereskedelem és kényszermunka minősített esetével vádolt férfival szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a főügyészség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!