Vádat emeltek egy indiaikender-ültetvényt kialakító szerb férfi ellen

Kék hírek, 2022.05.10

Vádat emeltek egy szerb férfi ellen, aki szabadulását követően több mint nyolcszáz tőből álló indiaikender-ültetvényt alakított ki határ menti tanyáján - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban lévő férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolják.

A szerb állampolgárságú férfit a bíróság korábban már öt év fegyházbüntetésre ítélte kábítószer birtoklása miatt. A vádirat szerint szabadulását követően a határ közelében tanyát vett, ahol már 2020-ban indiai kendert termesztett, és az előállított kábítószert értékesítette. Az ültetvényt tavaly bővítette, és a növények neveléséhez, szárításához, porciózásához szükséges eszközöket, berendezéseket vásárolt, az épület padlásán pedig szárítóhelységet hozott létre.

Ezután 12 nagyobb parcellát alakított ki, ahova a rendszeres értékesítés érdekében eltérő fejlettségi fokú, összesen 863 tő indiai kendert ültetett. A rendőrség 2021. júniusi akciójában lefoglalt növények száma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát.

Az életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekménnyel vádolt férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni - tudatta a csoportvezető ügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!