Vádat emeltek egy magát az ikertestvérének kiadó ittas vezető ellen

Kék hírek, 2021.06.07

Az ikertestvérének adta ki magát egy ittas vezetés miatt eljárás alá vont férfi márciusban Siófokon, ezért vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A 35 éves, Siófok környékén lakó férfi egy liter bor és némi vodka elfogyasztása után vezette élettársa gépkocsiját. Amikor rendőrök Siófokon egy közúti ellenőrzésen megállították, a rá megtévesztésig hasonlító ikertestvére adatait adta meg, mert saját iratai nem voltak nála, vezetői engedélyét pedig egy korábbi ittas vezetés miatt bevonták.

A rendőrök hiába kérték le mobileszközre a férfi arcképét, esélyük sem volt rájönni, hogy megtévesztette őket - írták a közleményben.

A férfi az előállítása és a légalkohol-vizsgálat során több okiratot aláírt, az ittas vezetés tényét elismerte testvére nevében, csak a kihallgatása előtt, a kilétét firtató kérdésekre árulta el, hogy visszaélt testvére adataival.

Az ügyészség hamis vád, közokirat-hamisítás és ittas vezetés miatt azt indítványozta a bíróságnak, hogy ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és tiltsa el a járművezetéstől a férfit, valamint pártfogó felügyeletet alkalmazzon vele szemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!