Vádat emeltek egy szír férfi ellen, aki megszúrta hitelezőjét

Kék hírek, 2024.03.06

Vádat emeltek egy többszörösen büntetett szír férfi ellen, aki 25 ezer forintos tartozás miatt szúrta mellbe szintén szír hitelezőjét - tudatta a Fővárosi Főügyészség közleményben szerdán.

A vádirat szerint a szír férfi 2022. február 10-én a Keleti pályaudvarnál kölcsön kért 25 ezer forintot egy másik szírtől azzal, hogy még aznap visszaadja, majd egy XIV. kerületi benzinkútnál találkoztak, azonban nem akarta megadni tartozását.

A sértett próbálta megakadályozni, hogy fizetés nélkül elhajtson, erre a vádlott egy éles eszközzel mellkason szúrta. A vádlott nőismerőse ezután hátulról lefogta a sértettet, akit a férfi még többször megszúrt. Ezután a két vádlott egy taxihoz ment, hogy elhagyja a helyszínt. A sértett a gépkocsi elé állt, és a szélvédőn keresztül megmutatta sérüléseit a járműben ülőknek, így a taxis is látta vérző sérüléseit, ennek ellenére nem nyújtott segítséget, inkább elhajtott. A sértettet egy ismerőse vitte kórházba.

A sértett könnyebb sérüléseket szenvedett, azonban a támadás eszközére és erejére, valamint a sérülések helyére tekintettel fennállt az életveszély reális lehetősége.

A Fővárosi Főügyészség a szurkálót és társát életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolta meg, a nőt bűnsegédként, továbbá a taxist segítségnyújtás elmulasztásával.

A főügyészség a támadóval és társával szemben fegyházat, illetve börtönt, a taxisofőrrel szemben pedig próbaidőre felfüggesztett fogházat indítványozott vádiratában - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!