Vádat emeltek tizennyolc ember ellen egy 300 milliós korrupciós ügyben

Kék hírek, 2021.10.07

A Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt tizennyolc ember ellen a Budapest Környéki Törvényszéken.

Az ügyészség azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy egy feltételesen szabadságra bocsátott férfi 2017-ben és 2018-ban olyan emberekkel lépett kapcsolatba, akik ellen, illetve az érdekeltségeikbe tartozó cégekkel szemben hatósági eljárások voltak folyamatban.

A férfi a sorozatban elkövetett bűncselekmények során magát valótlanul a NAV, a rendőrség vagy az ügyészség állományába tartozó magas rendfokozatú, illetve beosztású, valamint a belügyminiszter közvetlen irányítása alatt álló hivatalos személynek adta ki. A 41 éves férfi többször valótlanul azt állította, hogy a korrupciós pénzt a Belügyminisztérium úgynevezett "fekete kasszájába" szállítja, amelyből ő jutalékot, a vesztegető személy pedig hatósági eljárásoktól mentességet jelentő védettséget kap - írták.

Az elfogása óta "személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés hatálya alatt" lévő vádlott a bűncselekmények elkövetéséből származó pénzt nem továbbította senkinek, és mintegy 300 millió forinttal gazdagodott.

A nyomozó ügyészség az eljárás során vádlottól hét gépjárművet, 24 millió forint készpénzt, ékszereket, valamint dollárt és eurót foglalt le, továbbá két ingatlan zár alá vételéről is intézkedett.

A többi vádlott részben a bűncselekmények elkövetésében vett részt, részben pedig mint vállalkozó a vesztegetési pénzt adta abban a tudatban, hogy azzal hivatalos személyt befolyásol - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!