TV műsor

Változik a menetrend a Budapest-Hatvan vasútvonal felújítása miatt

Kék hírek, 2020.03.16

Módosítja a menetrendet a vasúttársaság a Budapest-Hatvan vasútvonal felújításának március 21-étől április 13-áig tartó újabb fázisának munkálataihoz igazodva - közölte a MÁV hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a legtöbb utast érintő Budapest-Keleti pályaudvar-Gödöllő közötti elővárosi szakaszon munkanapokon félóránként közlekednek a vonatok.

A hatvani személyvonatok a Keleti pályaudvarról minden páratlan óra 35. percében indulnak és páros óra 46 perckor érkeznek Hatvanba.

A Keleti pályaudvarról 5 perccel korábban, 6:25 és 19:25 között minden óra 25. percében indulnak az IC-k, Füzesabonyba már az alapmenetrend szerint érkeznek és indulnak tovább Miskolcra, illetve Kassára, Sátoraljaújhelyre és Nyíregyházára. A Budapestre tartó InterCity vonatok Füzesabonyig a normál menetrend szerint érkeznek és indulnak, azonban a Keleti pályaudvarra 5 perccel később, minden óra 35. percében érkeznek meg.

A kör InterCity vonatok a teljes útvonalon, Budapest-Keleti pályaudvar-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Cegléd-Budapest-Nyugati pályaudvar viszonylatban közlekednek.

Az egri gyorsvonatok a Keleti pályaudvar és Hatvan között minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Hatvan és Eger között változatlan menetrend szerint járnak. A Keleti pályaudvarról 25 perccel korábban, minden páros óra 35. percében indulnak.

A Keleti pályaudvar és Hatvan viszonylatban nem közlekednek a sátoraljaújhelyi sebesvonatok, helyettük a hatvani S80-as személyvonatokkal utazhatnak az utasok, Hatvanban biztosítják az átszállást.

Hatvan-Füzesabony-Miskolc-Sátoraljaújhely viszonylatban változatlan menetrend lesz érvényes.

A felújítások folytatódnak, ezért az év végéig menetrendi módosítások még várhatóak több ütemben is. További információkat az utasok a www.mav.hu/bphatvan honlapon találhatnak - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!