Várhatóan csak jövő szombattól változik a közlekedés a pesti alsó rakparton

Kék hírek, 2021.10.31

A tervezetthez képest négy nappal később, előreláthatólag november 6-án, szombaton kezdődik a víznyomócső-rekonstrukció a Lánchídtól délre, ami a pesti alsó rakpart közlekedését is érinti.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta: a változásnak technikai okai vannak, azok azonban nem befolyásolják a korszerűsítés befejezésének 2022. augusztusi időpontját.

A munkálatok idején a Jane Haining rakparton az Erzsébet híd felől a Lánchíd irányába haladhatnak az ott közlekedők, míg ellenkező irányba az Apáczai Csere János utcát használhatják. A két útszakasz együttesen biztosítja a pesti alsó rakpart hálózati szerepét, ennek köszönhetően enyhülnek a munkák forgalmi hatásai - emelték ki.

Szombat hajnaltól változik a BKK környéken közlekedő járatainak útvonala is: a 105-ös és a 178-as autóbuszok a Gyöngyösi utcai metró megálló felé minden időszakban, így hétköznap és hétvégén is a Jane Haining rakparton közlekednek.

A BKK közleményében kiemelte: lassan 50 éve, 1974-ben fektették le azokat a víznyomócsöveket a pesti rakparton, amelyek kulcsszerepet játszanak Budapest lakosságának ivóvízellátásában. A vasbeton anyagú Sentab-csövek tervezett élettartamuk végéhez közelednek, ezért kiváltásuk már nem halasztható tovább.

A Fővárosi Vízművek - saját forrásból - kicseréli a Margit híd és az Erzsébet híd között húzódó, 1200 milliméter átmérőjű főnyomóvezetéket. A felújításnak köszönhetően megelőzhetők a csőtörések, amelyek az utóbbi időben egyre gyakrabban előfordultak a város több más pontján fektetett hasonló vezetékekkel - írta a BKK.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!