Vasutasok Szakszervezete: dolgozók százainak tartozik a MÁV Zrt. FRISSÍTETT (új: MÁV nyilatkozat)

Kék hírek, 2024.06.12

Csaknem hatszáz dolgozójának tartozik szerződéses megbízásaik kifizetésével hónapok óta a MÁV Zrt., a kifizetés felgyorsítására a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) Lázár János közbenjárását kéri. A vasúttársaság reagálásában cáfolta a szakszervezet közleményében írtakat.

A szakszervezet szerdai, MTI-nek küldött közleménye szerint a MÁV azok kifizetésével adós, akik különféle projektekben, munkaidőn kívül, szerződés alapján dolgoztak a vasúttársaságnak.

Közölték: ilyen tartozása van a cégnek azok felé például, akik a székház költöztetésében működtek közre.

A VSZ többször követelte az érintettek jogos pénzét, ám ígéreteknél többet nem kaptak a vezetőségtől.

Meleg János, a VSZ elnöke végtelenül felháborítónak tartja, hogy a fizetés halogatásával megalázó helyzetbe hozza a cég éppen azokat, akik a vasút iránti lojalitásból hajlandóak voltak a vállalat számára fontos és sürgős munkákat a szabadidejükben elvégezni - írták.

Az elnök a miniszternek írt levélben leszögezte: reméli, Lázár János is fontosnak tartja, hogy az elvégzett munkáért mielőbb jogos pénzükhöz jussanak a vasutasok.

A MÁV a honlapján megjelent közleményében határozottan cáfolta a szakszervezet állításait. Mint írják: a MÁV Zrt. minden megrendelt és elvégzett munkát - a teljesítésigazolásra és a kifizetés jóváhagyására vonatkozó folyamatot követően - kifizet az arra jogosult munkatársaknak. Továbbá nincsenek olyan, a költözéssel összefüggő megállapodások, amelyeket ne teljesítettek volna - tették hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!