Vb-selejtezők - BKK: jelentős közúti lezárásokra kell készülni késő délutántól a Puskás Aréna környékén

Kék hírek, 2021.09.08

Jelentős közúti lezárásokra kell készülni a szerda esti budapesti világbajnoki selejtező miatt a Puskás Aréna környékén késő délutántól - hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amely járatsűrítésekkel készül az ottani tömegközlekedési vonalakon.

A BKK közleménye szerint a magyar labdarúgó-válogatott Andorra elleni meccse miatt 17.30-tól várhatóan 23.30-ig jelentős közúti lezárásokra kell készülni a stadion környékén. Ez hatással lehet a Pest keleti részén, különösen a Zuglón áthaladók közlekedésére.

A mérkőzés miatt lezárásokra kell készülni a Dózsa György út, a Kerepesi út és a Thököly út között, az Ifjúság útja, a Kerepesi út és a Stefánia út között, a Stefánia út, a Hungária körút és a Thököly út között, valamint az Egressy út, a Hungária körút és a Stefánia út között.

A Verseny utcát és az Istvánmezei utat teljes hosszában lezárják. Sávkorlátozásra kell számítani a Hungária körúton az Egressy út és a Stefánia út között - írták.

A korlátozott parkolási lehetőségek miatt a BKK arra kéri a mérkőzésre látogatókat, hogy közösségi közlekedéssel, illetve gyalog közelítsék meg a Puskás Arénát. A társaság a mérkőzés helyszínét érintő közösségi közlekedési vonalakon - a megnövekvő forgalomhoz igazodva - járatsűrítésekkel készül.

A BKK azt javasolja, hogy elsősorban a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló 2-es és 4-es metróval, illetve az 1-es villamossal érdemes utazni. Az aréna a Keleti pályaudvar (2-es, 4-es metró) és a Puskás Ferenc Stadion (2-es metró, 1-es villamos) megállótól gyalog közelíthető meg.

Emellett az aréna elérését a BKK a Thököly út felől is bővíti: a belvárosból a Thököly úton át Zugló, illetve Újpalota felé közlekedő valamennyi autóbusz - így a 7E, a 8E, a 108E és a 133E gyorsjárat is - egységesen megáll a Reiner Frigyes park és a Stefánia út/Thököly út megállóhelyen is.

A mérkőzés végeztével a hazajutást segítve a 7E autóbuszok sűrűbben, illetve a késő esti órákban is közlekednek.

A közlemény szerint a BKK a rendezvény ideje alatt fokozottan figyeli, hogy a szurkolók kényelmesebb utazása érdekében mely vonalon szükséges még további járatsűrítést bevezetni.

A BKK közölte azt is, hogy várhatóan 17:30 és 23:30 között változásokra kell számítani a Dózsa György úton közlekedő, illetve a Puskás Ferenc Stadion végállomásról induló járatok közlekedésében.

A 30-as járat mindkét irányban a Thököly út - Dózsa György út útvonalon közlekedik, de nem érinti a Verseny utcát. A 75-ös trolibusz a Puskás Ferenc Stadion metróállomás helyett - a 79M járat útvonalán - a Keleti pályaudvar felé közlekedik.

A 77-es trolibusz a Stefánia utat elkerülve mindkét irányban a Hungária körúton közlekednek az Egressy út és a Puskás Ferenc Stadion metróállomás között.

A Puskás Ferenc Stadion metróállomásnál a 95-195-ös és a 130-as autóbuszokra módosított megállóhelyen, a Hungária körúton kijelölt megállóban lehet felszállni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!