Vesztegetés miatt nyomoztak egy zalai önkormányzatnál

Kék hírek, 2024.02.07

Vesztegetés miatti nyomozást zárt le a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK) egy zalai önkormányzat jegyzője és anyakönyvvezetője ellen.

A police.hu oldalon szerdán azt írták: a ZVRFK gazdaságvédelmi alosztálya vesztegetés és vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt nyomozott; a nők a megalapozott gyanú szerint összejátszottak a 2022-es önkormányzati választás lebonyolítása után járó jutalmak elosztásában.

Az egyik zalai önkormányzati közös hivatal jegyzője abban állapodott meg az anyakönyvvezetővel még 2022 tavaszán, hogy magasabb jutalomban részesíti a választások lebonyolításánál elvégzett munkájáért. A jegyző azonban arra tartott igényt, hogy a jutalomként adott összeg nagyobb részét a beosztottja utalja vissza neki.

A 45 éves jegyzőnőt vesztegetés elfogadása, alkalmazottját pedig vesztegetés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök.

A jegyző részletes beismerő vallomást tett, és megtérítette az önkormányzatnak okozott anyagi kárt. Az anyakönyvvezető azt mondta a nyomozóknak, hogy felettese utasításait követve járt el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!