TV műsor

Világító útburkolat épül a Duna-menti kerékpárúton

Kék hírek, 2020.10.21

Világító útburkolat épül a Duna-menti kerékpárúton, először Esztergomnál.

Világító útburkolat épül a Duna-menti kerékpárúton Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán közölte, hogy ez egy újdonság lesz a magyar közutakon, ugyanis elsőként az Eurovelo6 nemzetközi kerékpárút hazai Komárom-Esztergom megyei két kilométeres szakaszán épül tesztút.

Hat különböző helyszín telepítik azt az anyagot, amely nappal képes magába szívni és tárolni a napfény által gerjesztett fényenergiát, majd azt éjszaka visszasugározni. Az útréteg negyedik, azaz kopórétegébe keverik a gyantába ágyazott szilikátszemcséket, és különböző sűrűséggel terítik szét, hengerelik az útfelületbe annak érdekében, hogy tesztelni lehessen, mekkora az a fényerő, amely kellemes, nem bántja a szemet.

Ez a környezetkímélő megoldás hozzájárul a kerékpározók balesetmentes éjszakai közlekedéséhez - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az új technológia telepítése csak minimálisan, 4-5 százalékkal emeli a kerékpárút létesítésének költségeit.
(MTI)

Galériánk

Világító útburkolat épül a Duna-menti kerékpárúton Világító útburkolat épül a Duna-menti kerékpárúton Világító útburkolat épül a Duna-menti kerékpárúton Világító útburkolat épül a Duna-menti kerékpárúton Világító útburkolat épül a Duna-menti kerékpárúton Világító útburkolat épül a Duna-menti kerékpárúton
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!