Volt főügyészt és magas rangú rendőri vezetőt fogtak el Montenegróban

Kék hírek, 2024.04.15

Hivatali visszaélés és bűnszervezet alakításának gyanújával fogta el a rendőrség Milivoj Katnic volt montenegrói különleges főügyészt és Zoran Lazovic korábbi rendőrségi vezetőt - közölte a montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) hétfőn.  

Zoran Lazovic volt helyettes rendőrfőkapitányt azzal gyanúsítják: jóváhagyta, hogy a hírhedt szerb kavacsi klán két tagja, Veljko Belivuk és Marko Miljkovic szabadon átléphesse a montenegrói határt, és beléphessen az országba, valamint lehetővé tette, hogy a szintén szervezett bűnözői kapcsolatokkal rendelkező Dusko Roganovicot súlyos vádak alól mentsék fel. Milivoj Katnic volt különleges főügyész pedig a gyanú szerint mindebben segítette az egykori rendőrségi vezetőt.

Az ügyészség szerint a volt főügyész és a rendőrségi vezető mellett a bűnszervezet tagja volt Sasa Cadjenovic korábbi különleges ügyész, továbbá Zoran Lazovic fia, Petar Lazovic, akit 2022 júliusában fogtak el.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfiak ellen 2020-ban kezdtek nyomozást. A montenegrói hatóságok olyan üzenetváltásokat és felvételeket szereztek meg, amelyek egy titkos applikáción keresztül zajlottak, és terhelőnek bizonyultak az elfogottakra nézve. Az egyik, 2011. november 27-i üzenetben Zoran Lazovic azt írta a kavacsi klán vezetőjének, Radoje Zvicernek, hogy "kihúzták a feljelentésből Dusko Roganovic nevét".

Az Alfa fedőnevű műveletet - amelynek során a két gyanúsítottat elfogták - hosszú hónapok nyomozása előzte meg - közölte a montenegrói különleges ügyészség hozzátéve: tevékenysége a szervezett bűnözés felszámolására irányul.

Az RTCG emlékeztetett arra, hogy a most elfogott két magas beosztású állami hivatalnokot a korábbi években éppen a szervezett bűnözés elleni harc jelentős képviselőinek tartották.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!