Vonatbaleset Kétpónál - MÁV Zrt.: megkezdték a műszaki mentést

Kék hírek, 2023.07.10

A helyszíni vizsgálat után megkezdték a műszaki mentést Kétpónál, ahol egy tehervonat több kocsija kisiklott vasárnap délben; a pálya helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe - közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága a vasúttársaság honlapján hétfőn.

Vonatbaleset Kétpónál - A kisiklott tehervonat vagonjai A tájékoztatás szerint Kétpónál egy tehervonatból 9 konténerszállító kocsi kisiklott vasárnap délben, elzárta mindkét vágányt a forgalom elől. Szolnokról a helyszínre érkezett egy nagy teherbírású vasúti daru, amellyel a kisiklott kocsikat emelik be - írták.

A jobb vágányon egy felsővezetéki tartóoszlop kidőlt és összetört, mintegy 2 kilométeren megrongálódott a vasúti pálya, a sínek és a vasbetonaljak használhatatlanokká váltak, helyenként új pályát kell építeni - részletezték a károkat.

A bal vágányon sem közlekedhetnek a vonatok, mert az is megrongálódott, úgynevezett vágánygeometriai hibák keletkeztek. Ezek helyreállításán dolgoznak, illetve a másik vágányon lévő kocsik beemelését készítik elő a daru megfelelő letalpalását kialakítva - tájékoztattak, hozzátéve: a vasúti daru pozíciójának megváltoztatására is szükség lesz, a Szajol-Szentes-Hódmezővásárhely-Békéscsaba-Mezőtúr útirányon át fordítják meg a speciális munkagépet.

Hétfő reggelig a vonat utolsó kisiklott kocsiját rakománnyal együtt, a megfelelő műszaki vizsgálat és javítás után visszahelyezték a vágányra - közölték. A többi kocsi beemelése a daru új pozíciójából történik majd, illetve a kocsikról a konténereket rakják át a helyszínre küldött vasúti kocsikra - tájékoztattak.



A kár több száz millió forintra becsülhető - számoltak be. A helyreállítás a bal vágányon leghamarabb a hét második felében teszi majd lehetővé, hogy egyelőre sebességkorlátozással megindulhasson egy vágányon a forgalom - írták.

A közlemény szerint a vonatok módosított menetrend szerint, korlátozásokkal, késésekkel közlekednek, egy szakaszon pótlóbuszokkal kell utazni, járatkimaradásokra is számítani kell.

A vasúttársaság javasolja az utazóknak, hogy kísérjék figyelemmel a MÁV honlapját vagy a Mávinform Facebook-híreit, folyamatosan frissülnek az oldalak. Az aktuális változások a következő oldalon olvashatók: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/bekescsabai-vonalon-hetfon-korlatozasok-kesesek-potlobuszok - írták.
(MTI)

Címkék

Vonatbaleset Kétpó

Galériánk

Vonatbaleset Kétpónál - A kisiklott tehervonat vagonjai Vonatbaleset Kétpónál - A kisiklott tehervonat vagonjai Vonatbaleset Kétpónál - A kisiklott tehervonat vagonjai Vonatbaleset Kétpónál - A kisiklott tehervonat vagonjai Vonatbaleset Kétpónál - A kisiklott tehervonat vagonjai
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!