Vonatokon fosztogatott, hat év fegyházra ítélték

Kék hírek, 2024.01.25

Kifosztás bűntette, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, közokirattal visszaélés, valamint lopás vétsége és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt mint többszörös visszaesőt hat év fegyházbüntetésre ítélt egy hatvanéves férfit a Debreceni Járásbíróság - tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Dobó Dénes azt írta, a vádlott, aki jelenleg más ügy miatt jogerős szabadságvesztését tölti, feltételes szabadságra nem bocsátható. Társával, a másodrendű vádlottal szemben a bíróság a 2023. május 25-én megtartott előkészítő ülésen az eljárást megszüntette, mivel időközben meghalt.

Az elsőrendű vádlott, társával 2022. áprilistól kezdve több vasútvonalon követett el bűncselekményt. Egy alkalommal, Püspökladány és Debrecen között egy alvó férfi kabátja zsebéből a pénztárcát - benne iratokkal és 47 ezer forint készpénzzel - vitte el. Később több alkalommal, más-más vonalakon loptak pénztárcákat, készpénzzel, bankkártyákkal együtt; a bankkártyákat többször vásárlásra használták, mivel pénzt nem tudtak felvenni velük.

Az ügy felderítése során a debreceni rendőrök először az elsőrendű vádlottat tudták azonosítani. A nyomozók az eljárás során lefoglalták azon üzletek kamerafelvételeit, ahol a lopott bankkártyákat használták, ekkor került képbe a másodrendű vádlott.

A bíróság döntése nem jogerős, az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés végett jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik - jelezte Dobó Dénes.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!