Időjárás
meteoblue
TV műsor

Koronavírus - A csehek mintegy 20 százaléka elutasítja az oltást

Koronavírus, 2021.12.03

A koronavirus elleni oltást a cseh lakosság mintegy 20 százaléka határozottan elutasítja - derült ki egy országos felmérésből, amelynek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra Prágában.

A megkérdezettek 14 százaléka úgy döntött, hogy semmiképpen sem hagyja beoltatni magát, míg 6 százalékuk még habozik, hogy felvegye-e az oltást vagy sem - írja közleményében a STEM közvélemény-kutató intézet.

A Húsvétkor készült hasonló felmérésben az oltást határozottan elutasítók száma a mostaninál alacsonyabb, tíz százalékos volt. A habozók aránya akkor szintén alacsony, tíz százalék volt.

Az oltás kötelezővé tételét a megkérdezettek 43 százaléka támogatja, ugyanilyen nagyságú a kötelező oltást elutasítók aránya is. A harmadik, emlékeztető oltási adagot az oltáspártiak döntő többsége minél hamarabb szeretné felvenni.

A 10,7 milliós Csehországban 6,4 millió személy vette fel eddig az oltás mindkét adagját, a harmadik adagot pedig már több mint egymillióan.

A STEM szerint az oltást a nehezebb szociális helyzetben élők és a fiatalok utasítják el gyakrabban, míg a 60 éven felettiek körében a támogatás aránya jóval magasabb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!